HireHop är byggt ovanpå ett API, vilket betyder att allt du ser HireHop göra kan du också åstadkomma med hjälp av det omfattande API: et. Allt du behöver för att komma åt Rest API är en användartoken som tillämpas som GET eller POST på den relevanta URL -slutpunkten.

API -Tokens

För att generera en API -token, gå till sidan ”Inställningar” och välj fliken ”Användare”. Välj eller skapa en användare, medan den specifika användaren väljs, klicka på ”Meny” -knappen och sedan på ”API -token” -alternativet för att generera en token. Token visas sedan och kan kopieras till Urklipp med kopieringsknappen.

Token blir ogiltig om du ändrar e -postadressen eller lösenordet för vald användare, eller om du sedan loggar in på den användaren. För att förhindra att detta händer bör du skapa en dedikerad API -användare och för säkerhets skull ge den relevanta behörigheter och därmed begränsa den från allt du inte kommer att använda API för.

Av säkerhetsskäl bör du inte använda token i front -end JavaScript -kod, den ska endast användas på serversidan, som om en hacker erhåller token kan de ändra och få tillgång till dina data på HireHop, så håll din token hemlig. Om din token läcker, ändra bara lösenordet för API -användaren och generera en ny token.

Använda en Token

En token bör anges som en GET- eller POST -parameter som kallas ”token”. Till exempel, för att ladda jobbdata för jobbnummer 52, anropar HireHop API -slutpunkten:

https://myhirehop.com/php_functions/job_refresh.php?job=52

Om du vill ringa samma slutpunkt med hjälp av en token skulle URL: en vara:

https://myhirehop.com/php_functions/job_refresh.php?job=52&token=dqwejk5GVT65909bHHBN7922pq5hxjm%207hmn

Kom ihåg att när du skickar token via GET (en URL -parameter som ovan) måste du koda token först med ett verktyg som https://meyerweb.com/eric/tools/dencoder.

Lägg upp Data

För att skapa eller redigera data i HireHop måste du använda en POST. När du postar data bör du bara ställa in de fält som du vill ändra, till exempel för att skapa eller redigera ett jobb med hjälp av slutpunkten https://myhirehop.com/php_functions/job_save.php och ställa in parametern ”jobb” till ”0 ”eller om det utelämnas skapas ett nytt jobb, allt annat redigerar det relevanta jobbnumret. Så för att redigera företagsnamnet i jobbnummer 52 bör postdata vara:

{
"job" : 52,
"name" : "New Name",
"token" : "dqwejk5GVT65909bHHBN7922pq5hxjm=-7hmn"
}

API-slutpunkter

Många API-slutpunkter är dokumenterade i API-dokumentationen, med många fler att följa.  För att fastställa slutpunkten för en uppgift i HireHop -appen, använd webbläsarkonsolen för att inspektera nätverkssamtalen och vilka parametrar som ställs in. En omfattande guide till URL -slutpunkter kommer snart att publiceras.

Prisgränser

HireHop tillåter varje användare 60 anslutningsförfrågningar inom en 1 minuts period. Om det finns fler än 60, returneras felet ”Säkerhetsvarning, för många transaktioner” (327).

Posted in API